Fanget

Mændene hiver mig op og lægger mig på gulvet, som er et støvet og beskidt betongulv. Den mindste af mændene sætter sig på hug ved siden af mit hoved og hvisker til mig at nu skære de stripsne op og hvis jeg gør noget som helst andet den det de beder mig om, så begynder de at skære “mindre vigtige” dele af min krop af.

Jeg udstøder et lettelsens suk da mine hænder og fødder igen er befriet fra stripsene. Jeg bliver kommanderet op og stå og skal gå frem ad i lokalet som ligner et lager, der er computer, mobiltelefoner og andre elektronik dele over alt opstillet på kolde, nummererede stål reoler. For enden sidder en person med ryggen til ved tre store skærme fyldt med binær kodeskrift.

En binær kode repræsenterer tekst , computerprocessorinstruktioner eller andre data ved hjælp af et tosymbolssystem. Det anvendte tosymbolssystem er ofte “0” og “1” fra det binære nummersystem . Den binære kode tildeler et mønster af binære cifre, også kendt som bits , til hvert tegn, instruktion osv. For eksempel kan en binær streng på otte bits repræsentere en hvilken som helst af 256 mulige værdier og kan derfor repræsentere en bred vifte af forskellige genstande.

Manden ved skærmene vender sig ikke om men beder mig se på en bestemt linje som bliver forstørret op på skærmen nærmest mig. Det er ikke almindelig binær kode siger han.

Uden at tænke siger jeg at det da er klart når den kode han ser på er et langt ældre kodesystem end det binære. Det er noget af det mest basale FDF viden inden for kode løsning. På skærmen står de her mærkelige streger: …/-.-/.-./../- -.//